Kontorhoteller – Bygg nettverk og skap din egen jobb

kontorhotellerEr du også snart ferdig med din utdanning og er redd for å være arbeidsledig? Da bør du vurdere å gjøre akkurat som min venn Brumle og være proaktiv allerede nå. Den korte historien er at min venn leide et skrivebord i et kontorhotell mens han skrev sin masteroppgave på kommunikasjon og media . Dette var en mye bedre masteroppgave prosess og et uvurderlig nettverk som nå er «skylden» for at han har skapt seg en jobb i en liten bedrift, og dermed har unngått arbeidsledighet , som mange nyutdannede ellers ville ende opp i etter endt utdanning…

Nettverk, nettverk og atter nettverk
Når jeg spør Brumlen hva gjorde forskjellen og hvorfor det var så viktig for ham at han valgte å skrive sin masteroppgave på et kontorfellesskap , sa han at det var nettverk, nettverk og atter nettverk. Brian var flink med elevator pitch for ansatte fra andre selskaper som også brukte samme kontorfellesskap, og han ble verdensmester i smalltalking. På denne måten fikk han bygget opp et stort nettverk og innsikt i mange ulike typer virksomheter.

Et av selskapene som Brian kom i kontakt med, er en relativt ny webbyrå som hadde tre IT teknisk personale som jobbet med spennende prosjekter for både små og store selskaper . De så at deres prosjekter noen ganger gikk galt fordi de synes det var vanskelig å kommunisere prosessen til kunden. Brian gikk og tygget litt på det, og en dag utfordret han dem og spurte om deres problem ikke skjedde fordi de manglet en prosjektleder som kan håndtere den daglige driften og kommunikasjonen med kunder. Mot slutten av sin masteroppgave tid ble han ansatt på deltid og i dag er han ansatt på heltid som prosjektleder. Nå konsentrerer selskapets tekniske kolleger om å gjøre det de kan best og han klarer prosjektledelse, kundemøter, salg, etc.

Det var Brians suksesshistorie om hvordan du kan bidra til å skape din egen jobb. Har du erfaring om hvordan andre nyutdannede har funnet arbeid, del dem gjerne med oss her.

Comments are closed.